Naga

Release België : 07.12.2023

Saoudi-Arabië

Thriller
111 minuten

Geregisseerd door Meshal Aljaser
Met Adwa Bader, Yazeed Almajyul en Khalid Bin Shaddad

De jonge Sarah wil een dagje gaan shoppen en krijgt hierbij van haar strikte vader een avondklok opgelegd. In feite is het shoppen een excuus om met haar date Saad naar een feestje in de woestijn te trekken. Daar wordt ze volledig gedrogeerd en is ze mijlenver van huis. Te midden van griezelige mannen en een hondsdolle kameel is het racen tegen de klok om op tijd thuis te raken.

Furiosa: A Mad Max Saga

Release België : 23.05.2024

Australië / Verenigde Staten

Actie / Avontuur
148 minuten

Geregisseerd door George Miller
Met Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth

Als de wereld vergaat, wordt de jonge Furiosa ontvoerd uit de Green Place of Many Mothers en valt ze in handen van een grote motorbende onder leiding van de krijgsheer Dementus. Op hun tocht door de woestenij stuiten ze op de Citadel, geregeerd door Onsterfelijke Joe. Terwijl de twee tirannen strijden om de heerschappij, moet Furiosa vele beproevingen doorstaan terwijl ze de middelen verzamelt om haar weg naar huis te vinden.

Baltimore

Release België : 22.03.2024

Ierland / Verenigd Koninkrijk

Thriller
95 minuten

Geregisseerd door Joe Lawlor en Christine Molloy
Met Imogen Poots, Tom Vaughan-Lawlor en Lewis Brophy

Op 26 april in het jaar 1974 pleegt Rose Dugdale met drie vrienden een gewapende overval op Russborough House. Daarbij maken ze negentien dure werken buit. Het geld kunnen ze goed gebruiken om de strijd van de IRA te sponsoren. Na de inval schuilt Rose in een afgelegen huisje. Gebaseerd op ware feiten.

Kali

Release België : 31.05.2024

Frankrijk

Actie
96 minuten

Geregisseerd door Julien Seri
Met Sabrina Ouazani, Olivia Côte en Philippe Bas

Lisa, alias Kali, die niets meer te verliezen heeft als ze erachter komt dat haar man in Rio is geëxecuteerd om een ​​corruptieschandaal te verdoezelen. Ze is een voormalige rekruut van de Special Forces en gaat met vuisten, bloed en explosieven naar Brazilië om de waarheid te achterhalen.

Trigger Warning

Release België : 21.06.2024

Verenigde Staten

Actie / Thriller
86 minuten

Geregisseerd door Mouly Surya
Met Jessica Alba, Mark Webber en Anthony Michael Hall

Parker, lid van de Special Forces, is overzee in actieve dienst als ze wordt teruggeroepen naar haar geboortestad met het tragische nieuws dat haar vader plotseling is overleden. Ze is nu de eigenaar van de familiebar en maakt opnieuw contact met haar ex-vriendje Jesse, zijn opvliegende broer Elvis en hun machtige vader senator Swann, terwijl ze probeert te begrijpen wat er echt met haar vader is gebeurd. Parkers zoektocht naar antwoorden gaat al snel de verkeerde kant op en ze komt spoedig in conflict met een bende die gewelddadig te werk gaat in haar woonplaats.

Jade

Release België : 16.02.2024

Verenigde Staten

Actie / Thriller
87 minuten

Geregisseerd door James Bamford
Met Mickey Rourke, Shaina West en Mark Dacascos

Jade krijgt te maken met een kwaadaardige zakenman en een bendeleider tijdens een zoektocht naar een harde schijf die de operaties van Interpol in gevaar kan brengen. Jade rouwt om de dood van haar vriend die ze per ongeluk omgebracht heeft en moet haar unieke vaardigheden gebruiken om de harde schijf te vinden. Ondertussen probeert ze de ongeboren baby van haar overleden vriend te beschermen.

Biônicos (Bionic)

Release België : 29.05.2024

Brazilië

Science Fiction / Thriller
99 minuten

Geregisseerd door Frédéric Forestier
Met Inès Reg, Kevin Debonne en Vincent Rottiers

In het jaar 2035 is de wereld veranderd door technologie. Twee zussen strijden om het sterrendom van het verspringen in een toekomst waarin bionische augmentaties de sportwereld domineren. Maar door deze rivaliteit worden de zussen naar een sinister pad geleid.

Les Infaillibles (The Infallibles)

Release België : 20.06.2024

Frankrijk / België

Actie / Komedie
99 minuten

Geregisseerd door Frédéric Forestier
Met Inès Reg, Kevin Debonne en Vincent Rottiers

Wanneer een bende rovers chaos veroorzaakt in Parijs en de politie vernedert, roept de minister van Binnenlandse Zaken vers bloed op om het onderzoek te leiden: Alia komt uit Marseille, is opvliegend en ongecontroleerd, Hugo is Parijzenaar, de beste van zijn klasse en nauwgezet. Kortom, ze hebben alle reden om elkaar te haten. Een gedwongen alliantie ten goede of ten kwade, of misschien iets anders?

Vincent Doit Mourir (Vincent Must Die)

Release België : 11.01.2024

België / Frankrijk

Drama / Thriller
115 minuten

Geregisseerd door Stéphan Castang
Met Karim Leklou, Vimala Pons en François Chattot

Vincent wordt van de ene op de andere dag zomaar door vreemden achternagezeten. Telkens wanner hij met iemand oogcontact maakt, krijgen ze moorddadige bedoelingen en moet hij letterlijk rennen voor zijn leven. Aanvankelijk poogt Vincent zijn dagdagelijkse bezigheden voort te zetten totdat het uit de hand loopt. Vincent wordt gedwongen te vluchten en het roer helemaal om te gooien.

Descansar en Paz (Rest in Peace)

Release België : 21.03.2024

Argentinië

Drama / Thriller
105 minuten

Geregisseerd door Sebastián Borensztein
Met Joaquín Furriel, Griselda Siciliani en Gabriel Goity

De familieman Sergio, in het nauw gedreven door schulden, besluit gebruik te maken van een toeval en een onvoorspelbare omstandigheid om te verdwijnen. Na vele jaren onder een valse identiteit in het buitenland te hebben gewoond, wil Sergio graag weten hoe het met zijn familie gaat na zijn afwezigheid. Verleid door zijn nieuwsgierigheid gaat hij op onderzoek uit, maar niet is zoals hij had verwacht.

Bade Miyan Chote Miyan

Release België : 10.04.2024

India

Actie / Thriller
163 minuten

Geregisseerd door Ali Abbas Zafar
Met Aditya Basu, Vashu Bhagnani en Vashu Bhagnani

Een gemaskerde man valt het Indiase leger aan en steelt een pakket dat de toekomst van India kan bepalen. Hij waarschuwt ook voor meer vernietiging. Kolonel Adil Shekar Azad realiseert zich dat deze vijand een psychopaat is en om hem te stoppen moet hij zelf een beroep doen op psychopathische officieren die een paar jaar geleden nog voor de krijgsraad kwamen.

Fentasy

Release België : 14.03.2024

Slovakije

Misdaad / Thriller
85 minuten

Geregisseerd door Anastasia Hoppan en Samuel Vican
Met Kristína Kanátová, Noel Czuczor en David Svehlík

Het verhaal volgt de ambities van twee jonge individuen die hongerig zijn naar snelle rijkdom. Hun pad neemt echter een verraderlijke wending als ze zich in de wereld van de illegale productie van fentanyl wagen, een gevaarlijke drug met verstrekkende gevolgen.

Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2

Release België : 30.05.2024

Verenigd Koninkrijk

Horror / Thriller
93 minuten

Geregisseerd door Rhys Frake-Waterfield
Met Scott Chambers, Ryan Oliva en Tallulah Evans

Diep in het Honderd Bunderbos groeit een vernietigende woede als Winnie de Poeh, Knorretje, Uil en Teigetje merken dat hun huis en hun leven in gevaar zijn nadat Janneman Robinson hun bestaan onthuld heeft. Omdat ze niet langer in de schaduw willen leven, besluit de groep om de strijd aan te gaan met het stadje Ashdown, waar Janneman woont, en een bloedig spoor van dood en verderf achter te laten. Winnie en zijn woeste vrienden zullen iedereen laten zien dat ze dodelijker, sterker en slimmer zijn dan iemand zich ooit had kunnen voorstellen.

Polder

Release België : 09.03.2023

Nederland

Thriller
85 minuten

Geregisseerd door Bob Wilbers en Klaas van Eijkeren
Met Jochum ten Haaf, Harm Duco Schut en Joy Verberk

Na de dood van zijn vrouw is varkenshouder Ronald verantwoordelijk voor de zorg voor hun dochter en de boerderij. De steeds strengere milieueisen hangen als een molensteen om zijn nek. Als tot overmaat van ramp dierenactivist Erik, die niets weet van Ronalds situatie, een steeds sterkere haatcampagne tegen hem begint, is Ronald radeloos.

Hellhole (Ascension)

Release België : 23.01.2020

België / Nederland

Drama
87 minuten

Geregisseerd door Bas Devos
Met Alba Rohrwacher, Hamsa Belarbi en Willy Thomas

Het verhaal speelt zich af in 2016 tijdens de nasleep van de terroristische aanslagen in Brussel. De huisarts Wannes ontmoet tijdens zijn werk diverse personen, waaronder de Marokkaanse Mehdi en de Italiaanse kokkin Alba die met haar heimwee omgaat door middel van drugs en onenightstands. Ook is er Samira, een goede vriendin van Wannes. Samen pogen ze hulp te bieden aan daklozen.

Skunk

Release België : 06.06.2024

België

Drama
105 minuten

Geregisseerd door Koen Mortier
Met Thibaud Dooms, Natali Broods en Boris Van Severen

Liam heeft een vreselijke jeugd, wordt verwaarloosd en misbruikt. Hij wordt een puber met duistere gedachten en daden: als afweermechanisme poept hij zichzelf onder. Vanwege zijn thuissituatie plaatst de Sociale Dienst hem in een gesloten inrichting waar hij begeleidster Paulien ontmoet die een positieve invloed lijkt te hebben. Als Liam verkracht wordt, ziet hij geen uitweg meer...

The Strangers: Chapter 1

Release België : 17.05.2024

Verenigde Staten

Horror / Thriller
91 minuten

Geregisseerd door Renny Harlin
Met Madelaine Petsch, Froy Gutierrez en Rachel Shenton

De jonge vrouw genaamd Maya staat op het punt een nieuw leven te beginnen met haar verloofde Ryan. Ze rijden door het land en zijn op weg naar het noordwesten van de Grote Oceaan. Onderweg krijgt het tweetal autopech en worden ze gedwongen de nacht door te brengen in een afgelegen huis in Oregon. Gedurende de nacht worden ze geterroriseerd door drie gemaskerde vreemdelingen die hen zonder waarschuwing of reden aanvallen.

Hit Man

Release België : 07.06.2024

Verenigde Staten

Actie / Komedie
113 minuten

Geregisseerd door Richard Linklater
Met Glen Powell, Adria Arjona en Retta

In Houston werkt de agent Gary Johnson undercover als huurmoordenaar. Op deze manier poogt hij individuen die een huurmoord bestellen, in de boeien te slaan. Wanneer een wanhopige vrouw haar gewelddadige vriendje wil ontvluchten, lapt Gary de regels aan zijn laars.

Kaibutsu No Kikori (Lumberjack the Monster)

Release België : 01.12.2023

Japan

Misdaad / Thriller
119 minuten

Geregisseerd door Takashi Miike
Met Kazuya Kamenashi, Nanao en Riho Yoshioka

Akira Ninomiya is een meedogenloze advocaat die niet aarzelt om iedereen uit te schakelen die hem in de weg staat. Op een nacht wordt hij op brute wijze aangevallen door een onbekende aanvaller met een monsterlijk masker. Hoewel hij de aanval wonderbaarlijk overleeft, raakt Ninomiya gefixeerd op het vinden van de aanvaller en het nemen van wraak. Ondertussen vindt er een serie gruwelijke moorden plaats waarbij de hersenen van de slachtoffers uit hun lichaam zijn verwijderd.

Hatifa - Kav 300 (Rescue Bus 300)

Release België : 05.05.2018

Israel

Thriller
75 minuten

Geregisseerd door Rotem Shamir
Met Gal Ben Ari, Hagay Barel en Michael Bauer

Intens drama gebaseerd op de kaping van bus 300 in 1984 waarbij 41 passagiers en de buschauffeur gegijzeld werden door terroristen in Israel.

Sous La Seine (Under Paris)

Release België : 05.06.2024

Verenigde Staten / Frankrijk

Actie / Horror
101 minuten

Geregisseerd door Xavier Gens
Met Nassim Lyes, Léa Léviant en Bérénice Bejo

In de zomer van 2024 organiseert Parijs voor het eerst het wereldkampioenschap triatlon aan de Seine. Sophia, een briljante wetenschapster, verneemt van Mika, een jonge milieuactiviste, dat een grote haai diep in de rivier zwemt. Om een bloedbad in het hart van de stad te voorkomen, hebben ze geen andere keuze dan hun krachten te bundelen met Adil, de commandant van de rivierpolitie van de Seine.

How to Rob a Bank

Release België : 05.06.2024

Verenigde Staten

Documentaire
86 minuten

Geregisseerd door Stephen Robert Morse en Seth Porges
Met Mark Biggins, Jordan Burtchett en Susan Dodd

'How to Rob a Bank' volgt het misdadige leven van Scott Scurlock, beter bekend als de Hollywood Bandit. Tussen 1992 en 1996 wist hij in Seattle zeventien banken te overvallen met behulp van uitgebreide vermommingen. Toen de politie hem op het spoor kwam, trachtten ze hem op heterdaad te betrappen. Het verhaal wordt onthuld aan de hand van interviews met getuigen en FBI-agenten.

Stockholm Bloodbath

Release België : 13.04.2024

Zweden

Actie
145 minuten

Geregisseerd door Mikael Håfström
Met Sophie Cookson, Alba August en Emily Beecham

In het jaar 1520 wordt de familie van Anne en haar pleegzus Freja op Anne's trouwdag vermoord. Ze zweren wraak op de verantwoordelijken en belanden in Stockholm waar een politieke strijd woedt tussen Zweden en Denemarken. Dit resulteert in een massa-executie.

Les Chambres Rouges (Red Rooms)

Release België : 17.01.2024

Canada

Thriller
118 minuten

Geregisseerd door Pascal Plante
Met Juliette Gariépy, Laurie Babin en Charlotte Aubin

De geruchtmakende zaak van seriemoordenaar Ludovic Chevalier is net voor de rechter gekomen. Hierdoor is Kelly-Anne geobsedeerd. Wanneer de realiteit vervaagt met haar morbide fantasieën, slaat ze een duister pad in om het laatste stukje van de puzzel te zoeken: de vermiste video van een vermoord 13-jarig meisje, met wie Kelly-Anne een verontrustende gelijkenis vertoont.

Paradox Effect

Release België : 18.07.2024

Italië / Verenigde Staten

Actie
87 minuten

Geregisseerd door Scott Weintrob
Met Olga Kurylenko, Oliver Trevena en Alice Astons

Ex-drugsverslaafde Karina is getuige van een moord. Daarna wordt ze gedwongen het op te nemen tegen de gevaarlijke crimineel Silvio die haar jonge dochter heeft ontvoerd en haar vasthoudt voor losgeld. Karina slaat de handen ineen met een corrupte Interpol-agent, wiens zoon ook gegijzeld wordt, om verschillende criminelen op te lichten en zo het losgeld bij elkaar te krijgen. Om dit klaar te spelen hebben ze één uur de tijd.

The Artic Convoy (Konvoi)

Release België : 25.12.2023

Noorwegen

Oorlog / Drama
108 minuten

Geregisseerd door Henrik Martin Dahlsbakken
Met Tobias Santelmann, Adam Lundgren en Anders Baasmo Christiansen

Wanneer in 1942 Duitsland de Sovjet-Unie binnenvalt, krijgen de geallieerden de taak wapens naar het gebied te verschepen. Dit “poolkonvooi” is niet toegerust op gevechten, maar wordt door een escorte beschermd tegen luchtaanvallen. Dan krijgen ze onverwacht het bevel om zich te verspreiden. Eén Noors schip besluit ondanks het enorme gevaar de missie voort te zetten. Is dat je reinste, suïcidale waanzin?