Detention

Release België : 22.02.2019


België

Horror / Thriller
80 minuten

Geregisseerd door Johan Vandewoestijne
Met Myrthe Hogeterp, Quinten Stoffin en Sharon Slosse

Het jaar 1978. In een katholieke school hebben enkele jongeren strafstudie. Bij de naamafroeping ontbreekt één leerling, Billy. De studie is amper begonnen, of Billy valt binnen met enkele vrienden. Allen zijn tot de tanden gewapend. Billy komt zich wreken op zijn klasgenoten wegens de voortdurende pesterijen. Morgan heeft nog een rekening te vereffenen met de leidinggevende pastoors in verband met seksueel misbruik.

Bankier van het Verzet (The Resistance Banker)

Release België : 08.03.2018


Nederland / België

Oorlog
123 minuten

Geregisseerd door Joram Lürsen
Met Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma

Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is plegen de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd.

Seobok (The Clone)

Release België : 16.04.2021


Zuid-Korea

Actie / Science Fiction
114 minuten

Geregisseerd door Lee Yong-ju
Met Gong Yoo, Park Bo-gum en Jo Woo-jin

Ki Heon is een voormalig inlichtingenagent die terminaal ziek is. Hij heeft de opdracht om Seobok, de eerste menselijke kloon, veilig te transporteren. Omdat de kloon het geheim van onsterfelijkheid bevat, is iedereen erop uit om dat geheim in handen te krijgen. Ki Heon zal alles doen wat in zijn macht ligt om de kloon te beschermen tegen mensen met kwade bedoelingen...

Schneider vs. Bax

Release België : 28.05.2015


Nederland

Komedie / Thriller
94 minuten

Geregisseerd door Alex van Warmerdam
Met Tom Dewispelaere, Alex van Warmerdam en Maria Kraakman

Schneider (Tom Dewispelaere), een huurmoordenaar, krijgt een telefoontje van Mertens op de ochtend van zijn verjaardag. Hij heeft een haastklus voor Schneider, die de klus weigert omdat het zijn verjaardag is en zijn vrouw Lucy had beloofd te helpen met de voorbereidingen van het feestmaal. Mertens houdt vol dat het een belangrijke zaak is. Wanneer ze in Mertens kantoor afspreken, hoort Schneider dat het doelwit Ramon Bax (Alex van Warmerdam) is, een schrijver. Bax woont op zichzelf op een afgezonderde plaats. Omdat het een gemakkelijke klus lijkt neemt Schneider alsnog de opdracht aan. Deze eenvoudige job blijkt echter moeilijker dan verwacht.

Rundfunk : Jachterwachter

Release België : 11.06.2020


Nederland

Komedie
89 minuten

Geregisseerd door Rob Lücker
Met Yannick van de Velde, Tom van Kalmthout en Pierre Bokma

De keihard werkende Wachtopzichter (Yannick van de Velde) runt zonder hulp camping HIVO. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. (Tom van Kalmthout) lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden.

Black Out

Release België : 26.01.2012


Nederland

Misdaad / Komedie
92 minuten

Geregisseerd door Arne Toonen
Met Raymond Thiry, Katja Schuurman en Birgit Schuurman

Ex-crimineel Jos Vreewijk (Raymond Thiry) wordt de dag voor zijn huwelijk wakker met een lijk, een pistool in zijn hand en een black-out. Daar bovenop wordt hij beschuldigd van het stelen van twintig kilo cocaïne. Hij heeft 24 uur de tijd om uit te zoeken wat er is gebeurd.

Ron Goossens, Low Budget Stuntman

Release België : 26.01.2017


Nederland

Komedie
83 minuten

Geregisseerd door Steffen Haars en Flip van der Kuil
Met Tim Haars, Bo Maerten en Michiel Romeyn

Ron Goossens overleeft op spectaculaire wijze ternauwernood een dronkemansactie. Als barman en beste vriend Peter het filmpje van de amateurstunt online zet, gaat het viral. Een impresario ziet een gat in de markt; hij wil Ron Goossens gaan verhuren als low-budget stuntman. Ron is hier verre van gecharmeerd. Totdat hij er achter komt dat zijn vrouw Angela, de liefde van zijn leven, met zo’n beetje het hele dorp is vreemdgegaan. Ron wil haar, ondanks alles, niet kwijt en krijgt van Angela het ogenschijnlijk onmogelijke ultimatum. Als hij Nederlands meest succesvolle actrice in bed weet te krijgen, dan blijft ze bij hem.

Zwart Water (Two Eyes Staring)

Release België : 11.03.2010


Nederland

Horror / Thriller
112 minuten

Geregisseerd door Elbert van Strien
Met Hadewych Minis, Barry Atsma en Isabelle Stokkel

Psychologische thriller over een Nederlands gezin dat naar België verhuist nadat moeder Christine (Hadewych Minis) haar ouderlijk huis heeft geërfd. De negenjarige dochter Lisa (Isabelle Stokkel) ontdekt een vreemd en sinister meisje, Karen, in de kelder van het huis. Karen (Charlotte Arnoldy) vertelt haar dat ze de dode tweelingzus is van Lisa’s moeder, en beweert een gruwelijk geheim van haar te weten. Als ook Lisa’s vader Paul (Barry Atsma) ontdekt dat het verleden van zijn vrouw schimmig is, heeft dit grote gevolgen...

Jungle Cruise

Release België : 28.07.2021


Verenigde Staten

Actie / Avontuur
127 minuten

Geregisseerd door Jaume Collet-Serra
Met Dwayne Johnson, Emily Blunt en Jesse Plemons

De jaren twintig vorige eeuw. Kapitein Frank neemt een broer en zuster mee op een missie om een boom in de jungle te zoeken die helende krachten heeft. Tijdens hun zoektocht zullen ze op de proef worden gesteld door de gevaren in de jungle en het feit dat ze niet de enigen zijn die de boom willen vinden.

The Last Mercenary (Le Dernier Mercenaire)

Release België : 30.07.2021


Frankrijk

Actie
110 minuten

Geregisseerd door David Charhon
Met Jean-Claude Van Damme, Eric Judor en Miou-Miou

Een mysterieuze voormalig geheim agent moet terugkeren naar Frankrijk wanneer zijn zoon wordt beschuldigd van wapen- en drugshandel. De zoon is echter tegen wil en dank betrokken geraakt bij een maffia-operatie, waardoor de voormalig geheim agent zijn onschuld moet zien te bewijzen.

Bartkowiak

Release België : 28.07.2021


Polen

Actie / Misdaad
91 minuten

Geregisseerd door Justin Lin
Met Rafał Zawierucha, Danuta Stenka en Józef Pawłowski

Nadat zijn broer bij een auto-ongeluk is omgekomen, neemt een voormalige Mixed Martial Arts-vechter de familienachtclub over. Hij ontdekt dat de dood van zijn broer geen ongeluk was. Hij is nu vastbesloten de verantwoordelijken voor de moord op zijn broer op te sporen en gerechtigheid te doen geschieden...

Fast & Furious 9 (Fast 9)

Release België : 08.07.2021


Verenigde Staten

Actie
145 minuten

Geregisseerd door Justin Lin
Met Vin Diesel, Michelle Rodriguez en Charlize Theron

'Fast 9' volgt Dominic Toretto die zich samen met Letty Ortiz teruggetrokken heeft om een gezin te stichten. Ze proberen hun zoon Brian onder rustige omstandigheden op te voeden, waarbij ze hun roekeloze bestaan achter zich hebben gelaten. Onder andere de terugkeer van Cipher lijkt echter roet in het eten te gooien.

Woodstock 99 : Peace, Love and Rage

Release België : 23.07.2021


Verenigde Staten

Documentaire
110 minuten

Geregisseerd door Garret Price
Met Michael Lang, John Scher en Wesley Morris

Woodstock '99 was een driedaags muziekfestival dat de eenheid en het idealisme van het oorspronkelijke concert uit 1969 wilde weerspiegelen. De boodschap werd echter verziekt door rellen, plunderingen en seksueel geweld. Het grimmige resultaat gaf het evenement de beruchte onderscheiding 'de dag dat de jaren 90 stierven'. Hoe kon de iconische viering van harmonie in chaos vervallen? De documentaire onderzoekt hoe het festival bezweek onder het gewicht van diens eigen misplaatste ambitie.

Méandre (Meander)

Release België : 26.05.2021


Frankrijk

Science Fiction / Thriller
87 minuten

Geregisseerd door Mathieu Turi
Met Gaia Weiss, Peter Franzén en Romane Libert

Een vrouw ontwaakt in een eigenaardige koker die dodelijke valstrikken herbergt. Haar enige optie op overleven is zich verplaatsen en een uitweg zien te vinden. Maar dan moet ze de boobytraps wel kunnen omzeilen. En dat blijkt allesbehalve eenvoudig te zijn.

American Badger

Release België : 15.06.2021


Canada

Actie
82 minuten

Geregisseerd door Kirk Caouette
Met Kirk Caouette, Andrea Stefancikova en Michael Kopsa

Dean is een huurmoordenaar die zichzelf de Badger noemt. Sinds zijn vrouw is overleden leidt Badger een teruggetrokken bestaan en grijpt hij vaak naar de fles. Voor een nieuwe opdracht moet hij bevriend raken met Marcella, een prostituee, en informatie zien te verkrijgen over een Albanese bende waar ze voor werkt. Wanneer er liefde tussen hen bloeit, krijgt Badger opeens het bevel Marcella en de Albanezen te doden.

15 Killings

Release België : 26.03.2021


Verenigde Staten

Misdaad / Thriller
96 minuten

Geregisseerd door I. Drakos
Met Steve Bongeorno, Maria Olsen en Cody Behrens

Een neuroloog bezoekt een opgesloten seriemoordenaar die in ballingschap leeft om zijn hersenen te bestuderen en ontdekt de gruwel die achter zijn gewelddadige impulsen schuilgaat.

Jolt

Release België : 23.07.2021


Verenigde Staten

Actie
91 minuten

Geregisseerd door Peter Thorwarth
Met Kate Beckinsale, Stanley Tucci en Lili Rich

Lindy is werkzaam als uitsmijter en kampt met woede-uitbarstingen. Dit probleem poogt ze onder controle te houden met behulp van een elektrodevest dat ze draagt. Deze geeft haar schokken wanneer ze moordlustig wordt. Wanneer de man op wie ze verliefd is vermoord wordt, wil ze wraak nemen op de dader.

Blood Red Sky (Transatlantic 473)

Release België : 23.07.2021


Duitsland / Verenigde Staten

Actie / Horror
121 minuten

Geregisseerd door Peter Thorwarth
Met Graham McTavish, Dominic Purcell en Roland Møller

Een groep terroristen kaapt een transatlantische vlucht waarop een moeder met haar zoontje aanwezig zijn. Het blijkt echter dat deze moeder een mysterieuze ziekte met zich mee draagt. Ze is niet bang om haar razernij hiermee vrij te laten om haar zoontje in veiligheid te brengen.

Chernobyl : Abyss (Chernobyl 1986)

Release België : 21.07.2021


Rusland

Drama
136 minuten

Geregisseerd door Danila Kozlovsky
Met Danila Kozlovsky, Oksana Akinshina en Philip Avdeev

Tsjernobyl, 1986. Na een mislukte veiligheidstest in een kerncentrale ontstaat er een explosie met rampzalige gevolgen. Alexey, een brandweerman, gaat op een gevaarlijke missie om water af te voeren uit een reservoir onder de brandende kernreactor. Hij doet dit samen met ingenieur Valery en de militaire duiker Boris. Er is geen tijd voor een goede planning en het water dat ze moeten trotseren wordt met het uur heter. Om een nog grotere ramp te voorkomen zijn de drie mannen bereid hun eigen leven op te offeren.

Fortress of War (Brestskaya Krepost)

Release België : 24.04.2015


Wit-Rusland / Rusland

Oorlog
135 minuten

Geregisseerd door Aleksandr Kott
Met Aleksey Kopashov, Andrey Merzlikin en Pavel Derevyanko

Deze film toont het heldhaftige verzet tegen de overname en de eerste dagen van de verdediging van het fort van Brest, welke bij de eerste slag van de Duitse fascistische indringers werd ingenomen op 22 juni 1941. Drie belangrijke zones waar weerstand werd geboden vielen onder de leiding van het regiment commandant Gavrilov, de volkscommissaris Fomin en het hoofd van de negende grenspost Kizhevatov. Vele jaren later wordt de veteraan Alexander Akimov nog altijd herinnerd aan de tijd dat hij, toen een vijftien jaar oud kind genaamd Sasha Akimov, ernstig verliefd was op de mooie Anya en zij plotseling in een omgeving van een bloederige oorlog terecht kwamen...

Come Play

Release België : 12.01.2021


Verenigde Staten

Horror
96 minuten

Geregisseerd door Jacob Chase
Met Gillian Jacobs, John Gallagher Jr. en Azhy Robertson

De eenzame Oliver voelt zich een buitenbeentje. Zijn zoektocht naar een vriend leidt hem naar de virtuele wereld die hij met zijn mobieltje en tablet kan bereiken. Wanneer een mysterieus wezen via het toestel de echte wereld wil binnendringen, komen Olivers ouders Sarah en Marty in actie. Zij doen er alles aan om hun zoontje te beschermen tegen het monster.

Lockout (MS One: Maximum Security)

Release België : 02.08.2012


Frankrijk

Actie / Science Fiction
95 minuten

Geregisseerd door James Mather en Steve Saint Leger
Met Guy Pearce, Maggie Grace en Peter Stormare

Een man wordt ten onrechte veroordeeld voor een samenzwering met betrekking tot het plegen van spionage tegen de Verenigde Staten. Dan krijgt hij een voorstel. Wanneer hij de dochter van de president kan bevrijden uit een in de ruimte gestationeerde gevangenis, die overgenomen is door gewelddadige gevangenen, krijgt hij zijn vrijheid terug.

A Classic Horror Story (Una Classica Storia dell'Orrore)

Release België : 14.07.2021


Italië

Horror / Thriller
95 minuten

Geregisseerd door Roberto De Feo en Paolo Strippoli
Met Matilda Anna Ingrid Lutz, Francesco Russo en Peppino Mazzotta

Vijf carpoolers delen een camper wanneer ze op een avond tegen een boom belanden. Ze blijken zich in niemandsland te begeven en vinden de weg waarop ze reden plots niet meer terug. In plaats daarvan stuiten ze op een ondoordringbaar bos met een blokhut te midden van een open plek. Deze blijkt de thuisbasis van enkele duistere figuren.

Colt 45

Release België : 01.10.2014


Frankrijk / België

Actie / Misdaad
85 minuten

Geregisseerd door Fabrice du Welz
Met Ymanol Perset, JoeyStarr en Alice Taglioni

Vincent (Ymanol Perset) is een jonge wapenhandelaar en een begaafd schietinstructeur bij de nationale politie. Zijn lot verandert ingrijpend wanneer hij terechtkomt in een spiraal van geweld, die ingezet wordt door de ontmoeting met Milo (Joey Starr), een corrupte agent.

Midnight in the Switchgrass

Release België : 23.07.2021


Verenigde Staten

Thriller
99 minuten

Geregisseerd door Randall Emmett
Met Bruce Willis, Emile Hirsch en Megan Fox

Een jonge vrouw lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Het vermoeden bestaat dat ze het nieuwe slachtoffer is geworden van een ongrijpbare seriemoordenaar. Een FBI-agent besluit samen met een officier uit de staat Florida eigenhandig een onderzoek op te starten.

Gunpowder Milkshake

Release België : 19.08.2021


Verenigde Staten / Frankrijk

Actie
114 minuten

Geregisseerd door Navot Papushado
Met Karen Gillan, Lena Headey en Carla Gugino

Sam was pas 12 jaar oud toen haar moeder Scarlet, een huurmoordenaar, haar noodgedwongen moest verlaten. Opgevangen door 'the Firm', het instituut waar Scarlet voor werkte, treedt ze in de voetsporen van haar moeder en werkt ze zich op tot huurmoordenaar. Wanneer Sam vervolgens een jong meisje onder haar hoede neemt, worden alle zaken echter op zijn kop gegooid en moet ze zich tegen 'the Firm' keren.

Vengeance

Release België : 16.06.2021


Verenigd Koninkrijk

Misdaad
74 minuten

Geregisseerd door Richard John Taylor
Met Billy Murray, Leslie Grantham en Crissy Rock

Eric Williams is een man die al 27 jaar op de vlucht is voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Wanneer zijn vervreemde dochter bruut wordt aangevallen in Londen, is de politie onwillig om op te treden en daarom moet Eric terugkeren naar een stad die hij niet langer herkent om zelf de daders aan te pakken. Hij is hierbij afhankelijk van de hulp van zijn laatst overgebleven vrienden.

The Forever Purge

Release België : 01.07.2021


Verenigde Staten

Horror / Actie
103 minuten

Geregisseerd door Everardo Valerio Gout
Met Ana de la Reguera, Tenoch Huerta en Cassidy Freeman

Adela en Juan zijn op de vlucht voor een Mexicaans drugskartel. Ze verstoppen zich op een ranch in Texas en vinden er rust. Alles verandert als het tweetal op de Purge-avond gedwongen wordt om het op te nemen tegen enkele agressieve buitenstaanders, die zich niks aantrekken van de avondklok. Adela en Juan moeten vervolgens vechten voor hun leven.

Fear Street : Part Three : 1666

Release België : 16.07.2021


Verenigde Staten

Horror / Mysterie
113 minuten

Geregisseerd door Leigh Janiak
Met Kiana Madeira, Ashley Zukerman en Olivia Scott Welch

Een koloniale stad wordt gegrepen door een hysterische heksenjacht die eeuwenlang dodelijke gevolgen zal hebben. Een groep tieners in 1994 probeert eindelijk een einde te maken aan de vloek van hun stad, voordat het te laat is.

The Lazarus Papers (The Mercenary)

Release België : 04.07.2011


Verenigde Staten

Actie
90 minuten

Geregisseerd door Jeremiah Hundley
Met Danny Trejo en Gary Daniels

In de diepe jungle van Zuidoost Azië jaagt de bloeddorstige huurling Sebastian op slachtoffers om te verkopen als slaven. In een operatie doodt hij de vreedzame lokale sjamaan Aroon en zijn familie. Wanneer Sebastian vertrekt herrijst Aroon echter uit de dood. Er is iets wonderbaarlijks gebeurd met Aaron. Een geschenk voor sommige, maar een vloek voor hemzelf, want hij is onsterfelijk. Vol wanhoop en niet in staat om verder te leven zonder zijn familie doet hij een zelfmoordpoging. Echter, na elke poging is hij de volgende dag weer als herboren. Om te begrijpen wat hem behoedt om te sterven moet Aaron een zoektocht beginnen die hem leidt door de jungles en steden van Azië.

Cartels (Killing Salazar)

Release België : 20.01.2017


Verenigde Staten / Roemenië

Actie / Misdaad
95 minuten

Geregisseerd door Keoni Waxman
Met Steven Seagal, Georges St-Pierre en Luke Goss

Een eliteteam van DEA agenten heeft de opdracht een gevaarlijke drugsbaron te beschermen en hun toevlucht te nemen in een luxehotel, terwijl ze wachten om de drugsbaron over te dragen aan de autoriteiten. Al snel bevinden ze zich in het midden van een hinderlaag als voormalige medewerkers van de drugsbaron een explosieve aanval op het hotel lanceren.

Don't Tell a Soul

Release België : 15.01.2021


Verenigde Staten

Thriller
83 minuten

Geregisseerd door Alex McAulay
Met Jack Dylan Grazer, Fionn Whitehead en Rainn Wilson

De tienerbroers Joey en Matt zoeken een manier om snel geld te verdienen en hun zieke moeder te helpen. Ze besluiten in een huis in te breken, maar worden betrapt door de gekwelde nachtwaker Hamby. Tijdens de achtervolging valt deze in een put. Om uit zijn penibele situatie te geraken moet de man zich meten met de tieners.

47 Hours

Release België : 04.10.2019


Verenigde Staten

Thriller
91 minuten

Geregisseerd door Patrick Johnson
Met Allie Marie Evans, Annie Hamilton en Alexandria DeBerry

Twee jonge meiden downloaden uit verveling een app met een luguber spel. Ze krijgen 47 uur de tijd om hun beurt in het spel over te geven aan een ander. Lukt dat niet, dan zullen ze een gruwelijke dood sterven. Ze denken eerst dat het slechts fantasie is, maar wanneer bloedige, dodelijke gebeurtenissen om hen heen plaatsvinden, beseffen ze dat de tijd dringt. Hun nieuwsgierigheid en geamuseerdheid slaat om in panische angst en ze doen er alles aan om hun eigen leven te redden ten koste van een ander...

Dossier K.

Release België : 03.06.2010


België / Nederland

Misdaad / Thriller
120 minuten

Geregisseerd door Jan Verheyen
Met Koen De Bouw, Werner De Smedt en Blerim Destani

Een brutale moord op een spilfiguur van de Albanese maffia in Antwerpen zet een onontkoombare clanoorlog in gang. Volgens de wetten van de Kanun, een eeuwenoude erecode uit de onherbergzame bergen van Albanië, moet bloed worden gewroken met bloed, en het is dan ook een kwestie van tijd voor er meer slachtoffers vallen. Erik Vincke en Freddy Verstuyft worden meegesleurd in een noodlottige spiraal waaruit niemand nog lijkt te kunnen ontsnappen.

Gully

Release België : 04.06.2021


Verenigde Staten

Misdaad / Drama
84 minuten

Geregisseerd door Nabil Elderkin
Met Amber Heard, Charlie Plummer en Terrence Howard

In Los Angeles volgen we drie ontevreden tieners genaamd Jessie, Calvin en Nicky. Alle drie hebben zij een extreem nare jeugd gehad. Ze kiezen voor een hedonistische levensstijl en proberen meer grip op hun leven te krijgen.

Nebulous Dark

Release België : 09.07.2021


Verenigde Staten

Horror / Science Fiction
75 minuten

Geregisseerd door Shahin Sean Solimon
Met Shahin Sean Solimon, Ginger Christie en Kent Hatch

Captain Apollo zit vast in een eindeloze tijdlus en wordt wakker om te ontdekken dat hij zich in de post-apocalyps bevindt, een pandemie heeft het grootste deel van de bevolking op aarde weggevaagd en er zijn nieuwe bewoners.

The Rebels of PT-218

Release België : 16.07.2021


Verenigde Staten

Actie / Oorlog
105 minuten

Geregisseerd door Nick Lyon
Met Eric Roberts, Danny Trejo en William Baldwin

The Rebels of PT-218 vertelt niet alleen een waargebeurd verhaal, maar geeft ons nooit eerder geziene details van wat er in 1942 gebeurde. Op het hoogtepunt van de Tweede Wereldoorlog wordt de Atlantische Oceaan een dodelijk slagveld als een Amerikaanse torpedoboot vecht tegen het constante bombardement van Duitse troepen.

Comment Je Suis Devenu Super-Héros (How I Became a Super Hero)

Release België : 09.07.2021


Frankrijk / België

Actie / Komedie
97 minuten

Geregisseerd door Douglas Attal
Met Pio Marmaï, Vimala Pons en Benoît Poelvoorde

In de huidige samenleving worden superhelden niet meer als uitzonderlijk gezien en zijn deze perfect geïntegreerd. Eenieder kan superkrachten verkrijgen door middel van een vreemde substantie die alom voorhanden is. Door vele verkeerde voorvallen wordt een onderzoek gestart om het gebruik van het middel een halt toe te roepen.

Die in a Gunfight

Release België : 20.07.2021


Verenigde Staten

Actie / Komedie
92 minuten

Geregisseerd door Collin Schiffli
Met Diego Boneta en Alexandra Daddario

Ben en Mary zijn twee noodlottige geliefden. Ze delen het verlangen om de grenzen van hun levens te overschrijden, wat hun passie aanwakkert en leidt tot een strijd om hun liefde. Op de achtergrond domineert bedrijfsspionage, wraak en een langdurige vete tussen hun families.

Tides

Release België : 26.08.2021


Duitsland

Science Fiction / Thriller
104 minuten

Geregisseerd door Tim Fehlbaum
Met Iain Glen, Nora Arnezeder en Sarah-Sofie Boussnina

In een nabije toekomst is door een wereldwijde catastrofe vrijwel de gehele mensheid uitgeroeid. 200 jaar zijn verstreken sinds de aarde onbewoonbaar werd als gevolg hiervan. Slechts een paar mensen zouden kunnen worden verplaatst naar een onherbergzame planeet. Een astronaut uit de ruimte wordt op een missie gestuurd om uit te zoeken of een terugkeer mogelijk is.

Out of Death

Release België : 16.07.2021


Verenigde Staten

Misdaad / Thriller
95 minuten

Geregisseerd door Mike Burns
Met Bruce Willis, Jaime King en Lala Kent

Wanneer de rouwende Shannon Mathers het as van haar vroegtijdig overleden vader uitstrooit in het bos, is ze getuige van een politieagent die een ongewapende man neerschiet en vermoordt. Ze legt alles vast met haar telefoon voordat ze ontdekt wordt. Ze vlucht vervolgens de bossen in en weet ternauwernood aan de moorddadige agent te ontsnappen. Als ze de gepensioneerde politieagent Jack Harris tegenkomt, vraagt ze hem om hulp.

Settlers

Release België : 23.07.2021


Verenigd Koninkrijk

Science Fiction / Drama
103 minuten

Geregisseerd door Wyatt Rockefeller
Met Sofia Boutella, Ismael Cruz Córdova en Brooklynn Prince

Na een verwoestende milieuramp besluit een gezin de Aarde te verlaten en zich te vestigen op Mars. Reza en Ilsa doen er alles aan om hun negenjarige dochter Remmy te beschermen tegen de gevaren van het desolate landschap. Wanneer vijandelijke onbekenden zich nabij hun woonplek ophouden, ontdekt Remmy de gruwelijke waarheid die haar ouders verborgen houden.

Mayor Grom: Chumnoy Doktor (Major Grom : Plague Doctor)

Release België : 07.07.2021


Rusland

Actie
136 minuten

Geregisseerd door Cate Oleg Trofim
Met Tikhon Zhiznevsky, Alexandr Seteykin en Lyubov Aksyonova

Een politiemajoor genaamd Igor Grom staat in heel Sint-Petersburg bekend om zijn compromisloze houding tegenover criminelen. Daarnaast kent Igor Grom ongelooflijke kracht, analytisch vermogen en integriteit waarmee hij een ideale politieman weet te zijn. Dat verandert echter wanneer een mysterieuze moordenaar verkleed als pestmeester opduikt. Deze moordenaar berooft mensen van het leven die ooit aan hun straf zijn ontsnapt door middel van geld of een hoge status.

Black Widow

Release België : 09.07.2021


Verenigde Staten

Actie
133 minuten

Geregisseerd door Cate Shortland
Met Scarlett Johansson, Florence Pugh en David Harbour

Vanaf haar geboorte is Natasha Romanova toevertrouwd aan de KGB, die haar heeft opgeleid tot het ultieme wapen en hun beste agente. Wanneer de Sovjet-Unie uiteenvalt, staat ze ten dode opgeschreven en werd ze gedwongen naar New York te verhuizen. Daar leeft ze inmiddels als freelancer en is het jaren geleden dat de Sovjet-Unie ten val kwam.

Fear Street : Part Two : 1978

Release België : 09.07.2021


Verenigde Staten

Horror / Mysterie
110 minuten

Geregisseerd door Leigh Janiak
Met Sadie Sink, Emily Rudd en Ryan Simpkins

Camp Nightwing wordt verdeeld door kampeerders en adviseurs die afkomstig zijn uit de welvarende stad Sunnyvale, evenals kampeerders en onderhoudspersoneel uit het onderdrukte stadje Shadyside. Maar wanneer gruwelen uit hun gedeelde geschiedenis tot leven komen, moeten ze samenwerken om een ​​angstaanjagend mysterie op te lossen voordat het te laat is.

Uncaged (Prooi)

Release België : 13.10.2016


Nederland

Thriller / Komedie
110 minuten

Geregisseerd door Dick Maas
Met Sophie van Winden, Julian Looman en Rienus Krul

Na de vondst van een gruwelijk vermoord boerengezin net buiten Amsterdam, tast de politie in het duister over de mogelijke dader. Lizzy, een dierenarts van Artis, denkt echter te weten wat de bloederige verminkingen kan hebben aangericht: een forse, agressieve leeuw. Ze stuit vooral op ongeloof en er is een tweede bloedbad nodig voordat de autoriteiten instemmen met het rigoureuze plan van een Engelse leeuwenjager om het monster te pakken te krijgen. De jacht is geopend…

The Hitman's Wife's Bodyguard

Release België : 22.07.2021


Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Actie / Komedie
118 minuten

Geregisseerd door Patrick Hughes
Met Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson en Salma Hayek

Vier jaar na de gebeurtenissen uit het vorige deel onderhouden de bodyguard Michael en de huurmoordenaar Darius nog steeds een vriendschapsband. Ditmaal bundelen ze aan de Amalfikust hun krachten om Europa te redden van een machtige en wraakzuchtige persoon. Ook wanneer het leven van Sonia bedreigd wordt moeten ze alles op alles zetten.

Dawn of the Beast

Release België : 06.04.2021


Verenigde Staten

Horror
83 minuten

Geregisseerd door Bruce Wemple
Met Chris Cimperman, Anna Shields en Grant Schumacher

Een groepje studenten is geïnteresseerd in Bigfoot en reist af naar een bos waar Bigfoot regelmatig gezien wordt. Na aankomst ontdekken ze echter al snel dat in het bos ook nog een ander monster woont, genaamd Wendigo. Bigfoot en Wendigo nemen het tegen elkaar. Ondertussen doen de studenten er alles aan om in leven te blijven.

Rommel (Rommel, le Stratège du 3ème Reich )

Release België : 21.07.2021


Duitsland / Frankrijk / Oostenrijk

Actie / Oorlog
120 minuten

Geregisseerd door Niki Stein
Met Ulrich Tukur, Benjamin Sadler en Tim Bergmann

'Rommel' vertelt het verhaal van de vruchteloze pogingen van veldmaarschalk Erwin Rommel, om van Hitler versterking te verkrijgen voor het Westelijke Front en het geleidelijke begrip over de slechte situatie na de militaire nederlaag in Normandië. Door zijn stafchef Speidel wordt hij voorzichtig op de hoogte gebracht van de plannen om Hitler ten val te brengen, waarbij Rommel zich afwachtend gedraagt, maar de samenzweerders niet verraad. Geconfronteerd met Hitlers halsstarrige vasthouden in het geloof op de eindoverwinning en steeds meer absurde militaire orders is Rommel, om verder bloedvergieten te voorkomen, vastbesloten om een nieuw front te openen op eigen risico.

The Boss Baby : Family Business

Release België : 21.07.2021


Verenigde Staten

Animatie
107 minuten

Geregisseerd door Tom McGrath
Met James Marsden, Alec Baldwin en Amy Sedaris

Tim en zijn Boss Baby-broertje Ted zijn volwassen geworden en zijn elkaar uit het oog verloren. Tim is nu een getrouwde huisvader en woont samen met zijn vrouw Carol en zijn slimme 7-jarige dochter Tabitha en baby Tina in een buitenwijk. Ted is de CEO van een hedgefonds. Maar een nieuwe Boss Baby met een vooruitstrevende aanpak staat op het punt hen weer bij elkaar te brengen.